Theo, Ester, Tage, Vida och Noak på konstkurs hos Olga. 

                                                     

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Järna
Järna

Järna

 

  on.


Konskurs för max fem barn i åldrarna 7-9 år,  på Mossvägen 26 i Järna. Vi tecknar, målar och animerar film på ett lekfullt sätt tillsammans. Pris för tre kurstillfällen ā två timmar är 250 kronor som betalas kontant vid första kurstillfället.

Kursledare: Olga Magnusson.

Mejla hej@olgamagnusson.se för intresseanmälan! (Ny kurs startar när vi har en ny grupp om tre personer).


Så här var upplägget vid senaste kursen: Vid första kurstillfället fick barnen en hård och en mjuk blyertspenna. Vi såg bilder och inspirerades av konstnärerna Maurits Cornelis Escher och Albrecht Dürer. Vi kände efter hur man kunde bruka blyertspennorna från ljusaste grått, steglöst till djupaste svart. Vi talade om Ansiktets proportioner. 

Vid andra kurstillfället tecknade barnen av kannor i olika former i blyerts efter att jag talat om bra saker att tänka på när man tecknar av. Alla var jätte duktiga att få fram de olika formernas karaktärer. Sedan fick de teckna en stor kanna var, antingen en av kannorna vi hade framför oss, eller fantasi. Alla barnen valde att teckna ur sin fantasi. Kannorna skulle bli så stora som papprena tillät, varpå de klipptes ut. Så fick barnen tillsammans lägga ut sina olika kannor på en omålad duk i storleken 81x100 och bestämma en komposition - hur de placerades för att det skulle se bäst ut. Barnen valde vilka bottenfärger de önskade för sina kannor och jag hjälpte var och en att blanda till önskad nyans. Vi använde oljefärg. Två och två fick plats att måla vid stafflíet åt gången. 

Till sista sammankomsten fick barnen i uppgift att fundera ut vad de ville måla på sina kannor; mönster, färger... De barn som inte målade gjorde animerad film eller tecknade fritt.

Den färdiga målningen turas barnen om att ha i sina hem.

 

 

Om Olga: Olga arbetar som porträttmålare och har målat flera landshövdingar, präster, rektorer, m.fl. Hon arbetar även som grafisk formgivare och fotograf. På somrarna bor Olga i Värmland där hon älskar att leva i sitt gamla 20-talshus med familj och vänner - både ute och inne. Olga bor sedan december 2014 i Järna med sin man och son.

 

   
 

coppyright: Olga Magnusson 2013