.                                                                                                             
b

 

m

 

DRÖMMARE

 

Till min glädje upptäckte jag en gång i min ungdom att alla mina önskningar och tysta böner verkade gå i uppfyllelse. Just i det ögonblicket hade jag en stor kopieringsmaskin framför mig till förfogande - precis som jag önskat. Detta var decennier innan jag med hatkärlek läste Hemligheten om "lagen om attraktion".

m m

grafisk formgivare

drömmare

fotograf

målare

 

MINA LIV 

Jag har levt många liv. Barnalivet med kakelugnar, bröder, katt och mygg i det gula, gamla huset i Värmland. Highschool-livet som mycket blyg sextonåring i den amerikanska södern bland "spannish mass", fuktig värme och "crickets". Jag har levt det spännande, goda tågluffar-livet i sydvästra Europa. Och jag har levt i Katalonien utan telefon med två minuters dusch varannan dag. Med getmjölk och underbara människor i den kristna, ekumeniska, internationella organisationen Ungdom med uppgifts regi. Jag har levt ett liv i Forshaga, tvärs över gatan från fotoaffären där jag hade min första anställning.


Jag har levt månader i en båt stor som en Volvo 245 (minns du volvobilarna?) i vilken jag korsade norra Nordatlanten (världens minsta båt genom tiderna att korsa norra Nordatlanten i motvind).


Under nittiotalet snickrade jag hus, planterade hundra fruktträd och grävde i den finaste trädgårdsmylla. Jag hade en Rhodesian Ridgeback som varje dag tjatade tills han fick med mig ut på promenad i de bohuslänska bergen. Jag minns hur vi kunde sitta tätt intill varandra på någon höjd min hund och jag, blicka ut och njuta livet...


Jag har haft förmånen att få sjunga tillsammans med en violin och en flygel och ge konserter med kompositören och pianisten Hans B Granströms underbara musik runt om i landet. (Smakprov finns på den här sidan).
Jag har porträtterat domprostar, rektorer och landshövdingar och jag har levt förortsliv i Stockholm. Jag har fått bli mamma till en konstnärlig son. Tillsammans med honom har jag efter nära tre decennier återvänt till Katalonien för att upptäcka att det verkligen var den härligaste plats jag upplevt på jorden.


Och som röda trådar genom dessa mina liv har min längtan efter Gud löpt Min längtan efter skönhet. Efter det enkla och det äkta .

 

m

 

I korthet handlade "Hemligheten" om att det man tänker på brukar vara det som till slut blir ens verklighet. Boken är till delar som en praktisk handbok i bön. Två saker i boken kunde jag inte ta till mig. Det ena var bokens oproportionerliga fokusering på pengar. Pengar är en vital del av vardagen men definitivt inte något centralt i ett gott liv. Det andra som jag inte var enig om är att det skulle vara universum som hjälper oss. Mig vetligt är universum en fysisk plats. Visserligen det allra yttersta vi känner. Men det är varken Vintergatan, Universum eller någon annan plats som förser oss - utan Skaparen.

Jag har alltid varit en drömmare.

Allteftersom åren gått har jag lärt mig mer och mer i konsten att leva som drömmare. 1988 såg jag en liten segelbåt. Jag lärde känna mannen som konstruerat och byggt den och minns hur oerhört fascinerad jag var över att en man kunde åstadkomma så mycket. Mannen var dessutom ganska långsam. Jag lärde av honom att om man - som han kallade det; "blev besatt av en ide", var man välsignad. Han hade siktet inställt på sin ide. Målmedvetet arbetade han och rörde sig steg för steg mot förverkligandet av den. Han var besatt av sin ide och kunde inget annat göra! Även om man inte är snabb eller tycks göra mycket varje dag, så åstadkommer man häpnadsväckande mycket om man bara gör NÅGOT varje dag som för en närmre målet.


En vän visade den här tänkvärda lilla uppställningen:
Vision-plan-handling är inget annat än tomt prat.
Vision
+handling-plan blir bara ett kaos.
Vision
+plan-handling tar dig ingen vart.
Vision+plan+handling leder till FÖRVERKLIGANDE!Mannen med båten hade både en dröm/vision/mål och en väl uttänkt plan/ritning (som modifierades något allteftersom projektet framskred). Och mannen arbetade enträget dag efter dag. År efter år...

Vi är alla olika. Och vi har alla olika talanger. Och olika drömmar. En dröm kan vara mycket diffus. Som en känsla och längtan. Respektera din dröm och känn på den! Bekanta dig med den tills den successivt framträder och får konturer. Snart har du din vision! Låt den bli ditt liv!

Ju tydligare din vision blir ju högre reser den sig mot horisonten! Även om du är långt ifrån den ser du den tydligt där borta och vet vilken riktning du ska gå för att nå den. Men kom ihåg att du måste gå! Rör du dig inte framåt händer ingenting. (Går du i cirklar händer det heller ingenting.) Och jag tänker på bibelordet: "där du går ska din väg öppnas för dig, steg för steg."

Jag hade under lång tid drömt om ett hus. Drömmen blev till den vision som du läser om i vänsterspalten på mina sidor om huset. Under sommaren 2013 tog allt fart och på hösten hade jag mitt hus. Det var ett alldeles lagom hus för mig som jag kunde fantisera och jobba i. En lekstuga! Så småningom publiceras boken HUSET - en bok om drömmar och verklighet. Håll utkik efter den!

 

copyright: Olga Magnusson, 2013-